Simpedia: Spore

Media

Will Wright
‘Spore’ Impressions Breakthrough: It’s A Game After All
‘Spore’ Impressions Breakthrough: It’s A Game After All
SporeNetwork redesign in progress.

Ben je je planeet beu?
Spore is jouw persoonlijke universum. Je kunt er levende wezens creëren en doen evolueren, stammen oprichten, beschavingen opbouwen, werelden scheppen en de kosmos verkennen.

Spore bestaat uit vijf spellen die elk overeenkomen met een fase van de evolutie: cel, wezen, stam, beschaving en ruimte. In elke fase heb je nieuwe uitdagingen en doelen.

Je kunt beginnen met het celspel en een soort grootbrengen vanaf het moment dat deze ontstaat in het water totdat deze is geëvolueerd tot een soort met bewustzijn. Je kunt ook besluiten dat je stammen of beschavingen wilt vormen op meerdere planeten. Wat je doet met je universum wordt slechts beperkt door de grenzen van je fantasie en nieuwsgierigheid. Waar wil je heen? Waarom kies je voor slechts twee ogen? Ben je een galactisch ambassadeur voor de vrede of juist een ruimtetiran? De keuze is aan jou.

Als je begint met het creëren van je universum, heb je verschillende creatietools tot je beschikking. Met deze tools kun je elk aspect van je universum ontwikkelen: wezens, voertuigen, gebouwen, en zelfs ruimteschepen. Spore is een spel voor één speler, maar jouw creaties en die van andere spelers worden automatisch uitgewisseld tussen jouw melkwegstelsel en dat van anderen, waardoor je een eindeloos aantal werelden hebt om te verkennen en mee te spelen.

  • CREËER je universum van microscopisch tot macrokosmisch: Van de amoebes in de getijdenpoel tot succesvolle beschavingen en intergalactische ruimteschepen… Alles ligt in jouw handen.
  • Laat je wezen EVOLUEREN in vijf fases: Hier geldt natuurlijke selectie, want je keuzes beïnvloeden volgende generaties en bepalen uiteindelijk het lot van je beschaving.
  • VERKEN de melkwegstelsels van andere spelers: Zal je wezen het universum domineren of zal je geliefde planeet aan gruzelementen worden geblazen door een superieur buitenaards ras?
  • DEEL met de wereld: Alles wat je maakt, wordt gedeeld met andere spelers en vice versa, waardoor je legio coole wezens kunt ontmoeten en legio coole plaatsen kunt bezoeken.

Release Dates

Releasedatum VS: 
7 sep 2008
Releasedatum EU: 
4 sep 2008
Releasedatum VK: 
5 sep 2008

Ratings

PEGI 12

Discord

Advertentie