Google+

The Sims are on Facebook

Kleine opmerking: Ik ben op het moment druk aan het werk aan de nieuwe site. Ik wil de site echter niet helemaal offline halen, dus je kunt alles nog gewoon bekijken. Maar de werkzaamheden kunnen er wel voor zorgen dat sommige pagina's er een beetje raar uitzien. Het zal niet heel lang meer duren. Happy
maandag, september 12, 2011 - 12:21

Al enige tijd zijn de Sims ook actief op het sociale netwerk Facebook. EA en online games ontwikkelaar Playfish hebben de handen ineen gestoken en hebben The Sims Social begin augustus 2011 gelanceerd.
Op SNW hebben we er al een beetje aandacht aan gegeven, er is zelfs een subforum voor The Sims Social aangemaakt.
Maar wat is The Sims Social nu eigenlijk?
The Sims Social
The Sims Social
Wie ook maar een beetje Sims-fanaat is, wil natuurlijk ook kennis maken met The Sims Social. In het verleden heeft EA al geprobeerd om hun blockbuster online aan te bieden, maar een echt succes werd dat niet.
Via Facebook, met de hulp van Playfish, doen ze dus weer een slag op de online gameswereld. Om The Sims Social te kunnen spelen, heb je natuurlijk wel een Facebook account nodig.

Je eigen Sim
Je begint het spel met het maken van je Sim. Net als in de PC-spellen kun je uiterlijk, kleding aanpassen en je eigen karakter een naam geven. Net als in De Sims 3 kun je je Sim voorzien van een karaktereigenschap.
In het spel is het de bedoeling om alle basisbehoeften op peil te houden. Basis bestaat natuurlijk uit Honger, Hygiene, Slaap en Toilet. Daarnaast is het van belang om je Sim Sociaal en Vrolijk te houden. Het befaamde diamantje boven je Sim geeft aan, of er iets aan schort.

Sociaal
De basis van The Sims Social is gericht op het sociale vlak. De naam zegt het natuurlijk al. Hierdoor kun je het spel eigenlijk rubriceren onder de grote vriendenspellen, die Facebook al kent. Natuurlijk zou je het solo kunnenspelen, maar om echt verder te komen heb je toch je Facebook vrienden nodig.
TSS
Net als bij andere sociale netwerkspellen kun je op bezoek bij je vrienden, in hun huis rondlopen en met hun Sims communiceren, net als in De Sims (1,2 of 3).
Op verschillende manieren heb je sociale interacties met je vrienden, uiteindelijk kun je geliefden zijn ... of aartsrivalen. De laatste heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, eerst nog een gewillig slachtoffer vinden hiervoor Happy
Met alle sociale interacties kun je weer allerlei bonussen verdienen, die je weer kunt gebruiken in allerlei drankjes, hulpmiddelen enzovoort.

Skills en Challenges
Naast het sociale deel, is het ook mogelijk om je Sim te laten stijgen in level. Dit doe je door Experience op te bouwen. Voor vrijwel iedere actie krijg je wel wat punten hiervoor.
Sneller stijgen doe je door het volbrengen van Challenges. Die kunnen zeer gevarieerd zijn ... van het aankleden van je woning tot het daten met één van je vrienden.
Skills (vaardigheden) zijn ook te verkrijgen. Om enkele te noemen: koken, muziek, artistiek, schrijven. Ook hier verdien je, naast een vaardigheid, Simoleons en Experience.

Bouwen en kopen
Als je met The Sims Social begint, heb je een standaard huis. Kamer, badkamer met toilet, bed, keuken, koelkast tafel, stoel en computer. In tegenstelling tot de PC Sims is het niet mogelijk om zelf een huis te bouwen, maar door het spel heen wordt het wel mogelijk om kamers toe te voegen.
De inrichting is ook aan te passen, er is natuurlijk een heuse shop. Je kunt hier betalen met Simoleons, Simcash of Social Points. Voor sommige artikelen heb je de hulp nodig van je vriendenkring, anders kun je ze niet maken.

The Sims Social Community
Op Facebook heeft TSS natuurlijk zijn eigen pagina, waar ze regelmatig aanvullingen voor de shop of speltips neerzetten.
Dat het spel aanslaat, blijkt wel uit het aantal fans van The Sims Social op Facebook. Volgens hun telling spelen al ruim 40 miljoen mensen hun online game.

Facebook Reacties

Advertentie

Nieuwsarchief